+31 (0) 657 37 14 02 info@denhoed-co.nl

Het familiebedrijf maakte schoenen. En goede ook. De oude baas wilde gezien zijn gezondheid stoppen maar kon zijn oude makkers niet in de steek laten. Hij wilde mensen, die vele jaren voor hem gewerkt hadden, niet ontslaan.

Het Begin

Eind 19e eeuw was grootvader in de Langstraat begonnen met een schoenmakerij. Vanaf het allereerste begin had hij maar één doel voor ogen: Neerlands meest stijlvolle en superieure schoenen maken. Sindsdien is het bedrijf de meest exclusieve schoenmakerij van Nederland geworden.

De schoenen worden nog steeds volgens de oude traditie gemaakt. De essentie van deze traditie is het streven naar een perfect passende en duurzame schoen met een oogstrelende uitstraling. Dit is uitsluitend te bereiken door intensief handwerk en oog voor detail. Daarom werden destijds alle vakmensen volgens traditie in het bedrijf zelf opgeleid.

Anders Doen

Zijn twee zonen wilden het anders doen … schoenen ontwerpen oké. Maar laten maken …neen, niet meer hier. Fabriceren moet in het buitenland, dat is veel goedkoper en nagenoeg net zo goed. En dat regelden ze ook zo.

Het begon op een generatie-conflict te lijken. Het was ook al aardig uit de hand aan het lopen, omdat vader zich nog steeds liet zien op de werkvloer en op kantoor. Per slot had hij nog steeds de eindverantwoordelijkheid. Voor alle mensen die er werkten. Zo voelde hij dat.

Hart van Oude Baas

Op een middag dat Tom Willem weer een stel nieuwe schoenen bestelde, kwam de oude baas een praatje maken. “U bent toch adviseur?”. “Jazeker”. Bij een kopje koffie kwam het gesprek los. De oude baas wilde – moest van de dokter – per direct stoppen. Maar hij kon het niet over zijn hart verkrijgen om de oudere werknemers te ontslaan. Die waren toen nog vooral werkzaam bij de maatwerk-afdeling.

“Welnu, knip het bedrijf op in tweeën. De zonen krijgen de leiding over het reguliere bedrijf. Zij doen de nieuwe ontwerpen, de productie en de verkoop. U houdt het maatwerk en de reparatie daarvan”. De oude baas leek van een last bevrijd. Binnen een week was de zaak geregeld.

Compleet

In de jaren daarna zijn bijna alle oudere werknemers bij het maatwerk en reparatie met pensioen gegaan. Aan de twee die als laatste overbleven werd gevraagd of ze er niet weer bij wilden horen. Per slot was een gerenommeerd bedrijf zonder maatwerk en reparatie niet ‘compleet’. Niet representatief. Niet echt superieur. De zonen hadden dat nu wel door 

De twee wilden er erg graag weer bij horen, maar wilden wel op hun eigen oude lokatie blijven zitten. Met die deal gingen de zonen akkoord. Het oude pand was per slot de start van het bedrijf geweest en vertegenwoordigde met alle features ook een hele historie …