+31(0) 6 53 24 78 44 info@denhoed-co.nl

De directie van het ministerie zat met de handen in het haar.

De Politiek vroeg…

De politiek vroeg dringend om een concept beleidsrapport met kennis en stand van zaken over deze ‘materie’. Een aantal publicaties en ‘ongevallen’ hadden het publiek – en daarmee de politiek – wakker geschud. De kranten stonden er inmiddels bol van en “men moest wat in Den Haag”.

Nu hadden de ambtenaren wel een globaal overzicht en inzicht in de materie maar een gedegen kennis en inzicht ontbrak. De kennis zat verspreid over Nederland, verspreid over een aantal kennisinstituten en onderzoeksinstellingen. Wat te doen?

Extern Adviseur

Die vraag werd voorgelegd aan een extern adviseur die juist op dat moment op het ministerie aanwezig was voor een toelichtend gesprek over een pas uitgebrachte offerte.

“Wel, dit is niet precies het domein waar wij sterk in zijn en de nodige kennis en competenties in hebben, maar ik zou zeggen: benader het procesmatig en haal het vangnet door Nederland en haal zodoende alle kennis binnen”.

Of de adviseur dan wel het adviesbureau dat ook kon realiseren? Natuurlijk, mits het ministerie maar de ‘nodige druk’ op die instituten en instelling wilde uitoefenen om hun medewerking en beste mensen te leveren.

Teamwerk

De adviseur kreeg het voor elkaar dat de aangeschreven organisaties daadwerkelijk hun ‘geoormerkte’ mensen ter beschikking stelden en als een team aan het werk ging. Het concept-rapport was in no-time gereed voor een presentatie aan de Tweede Kamer. Dat deel van het werk kon je rustig aan de ambtenaren overlaten, dat was hun expertise en kracht. De hele ‘exercitie ’ eindigde met een dankbare en opgeluchte directeur-generaal, de klus was ‘netjes’ geklaard …